Foekje

Over mijzelf

Van jongs af aan ben ik ge”biologeerd” door de natuur. Voel me er prettig in en heb er veel respect voor. Toen ik moest kiezen voor een beroepsleiding kwam daar dan ook de bosbouwschool, de school voor biologisch-dynamische landbouw of de tuinbouwschool in beeld. Het werd het allemaal niet vanwege verschillende redenen. In de jaren daarna kwam ik hoe dan ook elke keer op een spoor waarin voeding en zorg voor de natuur elkaar kruisen. Ik heb gewerkt met gehandicapten in een moestuin, heb een paar jaar tuintherapie gestudeerd, heb een heleboel jaren in verschillende natuurvoedingswinkels gewerkt maar heb ook moestuinen aangelegd bij campings in Frankrijk en brood gebakken met kinderen uit sloppenwijken in Brazilië…

Een heel aantal jaren heb ik voor grote groepen gekookt. Omdat ik iemand ben die zich vrij goed kan afstemmen op de mensen waarvoor ik kook beweeg ik mee met de vraag. Go with the flow…. Mijn hart voor de natuur vertaald zich in dit geval voor maaltijden met 100% biologische ingrediënten en veel groentes. Ik probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van de groentes die (biologische) tuinders uit de buurt kweken. Mijn eigen vegetarische leefstijl maakt dat ik het liefst vegetarische maaltijden kook maar sinds een aantal jaren maak ik ook met succes vlees en vis maaltijden. Ik begrijp dat er mensen zijn die het “erg goed doen” op vlees en vis en ben met de groei der jaren niet meer vies van om het klaar te maken en het proeven van de vlees/ vismaaltijden.

De laatste jaren spitst het zich vooral toe op “vuurtje stoken” . De lol van het vuur maken en de exclusieve smaak die gerechten uit de mobiele houtoven krijgen zorgen ervoor dat ik het liefst op pad ga met de foodtruck en de oven.

Mede vanwege mijn jarenlange ervaringen in natuurvoedingswinkels heb ik veel kennis over wat er allemaal mogelijk is als je bepaalde producten niet kunt eten vanwege de allergische reactie die het geeft. Glutenvrije en lactose-vrije maaltijden zijn voor mij dan ook geen enkel probleem.

Vanaf 2019 ben ik nauw betrokken bij de geitenboerderij “Hansketien” in Mantinge en zal dus ook geregeld gebruik maken van de kaas“Grie”, naar grieks recept en van het vlees van de op de boerderij zelf gemeste bokjes.